Dakgoot vervangen

Bij ieder huis of bedrijfspand komt het wel eens voor dat de dakgoot vervangen moet worden. Dit kan zijn omdat de huidige dakgoot verrot of verzakt is, of beschadigd of verouderd is. Ook kan het zijn dat de hemelwaterafvoer in zijn geheel moet worden vervangen of aangepast. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van onvoldoende afvoercapaciteit, of in verband met een renovatie, verbouwing of uitbreiding.

Reparatie en aanpassing

Omdat er met het vervangen van dakgoten doorgaans sprake is van een behoorlijke investering, kan het verstandig zijn om eerst te kijken of de dakgoot niet gewoon gerepareerd kan worden. Als een dakgoot niet meer goed functioneert, kan er ook gekeken worden naar een aanpassing van de aansluiting van de dakgoot, of een verbetering van de uiteindelijke afvoer van het hemelwater. Als dat niet de oorzaak blijkt te zijn, dan kan de vervanging van de dakgoot door een beter functionerend exemplaar een logische stap zijn.

Op tijd vervangen

Wacht niet te lang met het vervangen van de dakgoot. Een dakgoot die lekt, overstroomt of niet goed afwatert kan tot aanzienlijke gevolgschade aan het pand leiden. Indien noodzakelijk kan er in afwachting van de vervanging van de goot natuurlijk ook een noodreparatie worden uitgevoerd om lekkage en wateroverlast te voorkomen.

Soorten dakgoten

Er zijn verschillende soorten dakgoten, en deze hebben allemaal hun eigen, specifieke eigenschappen. Voor iedere toepassing is er ook een geschikt soort dakgoot. Als de dakgoot moet worden vervangen, is het daarom belangrijk om niet alleen naar het uiterlijk te kijken, maar ook naar de eisen die benodigd zijn voor de specifieke situatie. Er worden aan de kunststof goot van een schuurtje immers heel andere eisen gesteld dan aan de zinken dakgoot van een antiek herenhuis, waarbij vaak ook het nodige soldeerwerk en zinkwerk komt kijken.

Vakwerk vraagt om ervaren vakmensen

Het vervangen van een goot vraagt niet alleen om de juiste materialen, maar ook om een correcte montage. Bij CN Montage werken ervaren allround vakmensen die bij het vervangen van goten terdege letten op de benodigde capaciteit, duurzaamheid, bevestigingsmethode en natuurlijk ook het uiterlijk en de afwerking. Zij beschikken over de benodigde kennis en ervaring om uw dakgoot vakkundig en voor een zeer redelijke prijs te vervangen. Uiteraard geschieden onze werkzaamheden onder toepassing van de VLOK Garantie. Dan weet u waar u aan toe bent.

Meer informatie of interesse in onze dienstverlening?

Wilt u graag meer informatie over het vervangen van dakgoten of over onze overige werkzaamheden? Of heeft u interesse in onze dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. U kunt ons uiteraard ook bellen, op 0297 520 692, of een e-mail sturen naar info@cnmontage.nl. Wij verzorgen graag een vrijblijvend en onderbouwd advies en een prijsopgave.